2017. december 1., péntek

Az Infinity War trailer margójára

Doppergést kérek...


Két napja végre megérkezett a várva várt Avengers - Infinity War trailere. 
És azonnal rekordokat döntögetett. Én még benne voltam az első egymillióban, akik megnézték, de azóta még 229 millió másik ember repült rá. Bizony. 230 milliót ért el a nézettség 24 csekély óra alatt. Ezzel minden idők legnézettebb trailere lett.

Jó, igaz, hogy azután, hogy először megnéztem, kapásból még vagy hússzor újrajátszottam, és igyekeztem az utolsó pixelig szételemezni és az összes rejtett utalást megtalálni benne.
Komplett két órára hármas erősségű fangörcsöt kaptam. Tegnap megmutattam a kisöcsémnek is, és ekkor eljátszottuk még egyszer ezt a forgatókönyvet, és csak fetrengeni bírtunk a gyönyörűségtől.

Ez a trailer egyértelműen a rajongóknak készült. Az utolsó képkockáig minden epic, és ha a film csak fele ilyen elképesztő lesz, akkor is fergeteges lesz.



De ennyi bevezető után jöjjön itt is maga a trailer:



Konkrétan mikor felcsendült a végén az eredeti 2012-es Avengers téma, nekem beleborsódzott a hátam. De nem csak ez volt az egyetlen utalás az első Bosszúállókra, rögtön a videó első fele Nick Fury beszédének feldolgozása (Coulson ügynök halála után a helihordozón), ezúttal maguk a bosszúállók adják elő.

A huszonkettedik másodpercben Thor a Galaxis őrzőinek hajójában állva egy égő területet néz. A körülmények alapján szerintem az Xandar, a bolygó, amit az őrzők az első filmjükben megvédtek. Ne felejtsük el, az ottani Nova hadtestnek adták át az egyik követ, Thanos mindenképp elmegy oda is, hogy megszerezze.

Nagyon úgy fest, New York megint pórul fog járni, hiszen a képsorok egy része kapcsolódik hozzá. A 47. másodpercben együtt látjuk Tony Stark-ot, Doctor Strange-et, Bruce Banner-t és Wongot, a new yorki Sanctum Sanctorumban, ahová Banner a tetőt keresztül zuhanva érkezett, valószínűleg Hulk formában. Ez egy biccentés a képregények felé, hiszen ott Silver Surfer landolt hasonlóan ugyanitt, hogy figyelmeztesse a Bosszúállókat Thanos közeledtére. Szerintem most is ez fog történni, csak Hulk-kal. Ha emlékeztek a Ragnarök posztkredit jelenetére, ott feltehetően Thanos hajója bukkan fel Asgard új hajója mellett. Szerintem Hulk onnan menekül meg, és rohan rögvest a Földre, figyelmeztetni mindenkit.
És a négyesből ki az, aki előként kilép a házból? Nem a két varázsló vagy a nagy zöld fickó, hanem a pasi, akin még a páncélja sincsen rajta.
Ezután végre láthatjuk élőben Pókember híres pókösztönét, mielőtt megpillantaná Thanos űrfánkját.

Egy perc hét másodpercnél tőnik fel Loki, ahogy átnyújtja a Tesseract-ot, amiben ugye egy kő lapul, ezt látjuk később Thanos kesztyűjén is a xandarról hozott (lila) kővel együtt. Erősen remélem, hogy Loki azért adja át neki a követ, hogy a megmaradt Asgardiakat mentse, ne csak a saját bőrét.

A következő jelenetben pedig végre megjelenik Thanos maga, teljes, lila hüvelykujjra hajazó mivoltában. Többen is kritizálták már, miért nincs itt rajta páncél, mikor a székében való üléshez is teljes hadi díszt viselt, de gondoljunk csak bele, ha nálad vannak a végtelen kövek, nincsen neked már szükséged olyan piti dolgokra, mint egy páncél.

A trailer második fele Wakandára fókuszál, szóval itt is biztos lesz nagy csata meg sok történés (hiszen Steve és Bucky itt rejtőznek a Civil War eseményei után, pluszban meg Black Panther végülis a királya, tele jó sok tech-kütyüvel).
Egy pillanatra látjuk, hogy Steve egykap egy felé hajított lándzsát, ugyan nem sok látszik az ellenfeléből, de ő Thanos egyik gyermeke, akik maguk is elég komoly ellenfelek.
Aztán elhangzik a teljes trailer kedvenc mondata: Szerezzetek ennek az embernek egy pajzsot, közvetlenül utána pedig Steve Rogers kilép az árnyékból, szakállastul, mindenestül. Egyébként ha megfigyeltétek, hiányzik már az egyenruhájáról a csillag, mint ahogy Bucky fém karjáról is a vörös csillag. Ez jelzi, hogy ők már nem Amerika kapitány és a Tél katonája, csak Steve és Bucky. Még egy képregényes easter egg: egy idő után Steve ott is elhagyta a Kapitány szerepét, és ott Nomad névre tért át.

Az utolsó fél percben pedig jönnek a harcjelenetek. Visszatér a Hulkbuster Ultron korából, Fekete özvegy ismét szőke hajjal (ne feledjük el, ő is menekül a hatóságok elől a Civil War óta, mikor végül Steve oldalára állt, szüksége van az inkognitóra). Thanos először Pókembert, majd Vasembert is padlóba döngöli, egészen szó szerint.
Feltűnik a trailer harmadik köve is, mikor Vision homlokából próbálja kiszedni két alak, akiknek a felső részét nem látjuk, de nagy valószínűséggel ketten Thanos gyermekei közül.
Közben Thanos már a két követ hozzácsatolta a kesztyűhöz, közben azt narrálva, hogy ezt élvezni fogja.

Végül pedig a wakandai csatából kapunk még pár jelenetet, köztük a lassított felvételben kamerába futás magasiskoláját is. közben maga a zene is lelassít, és mikor a csapat már egészen közel ért a kamerához, beúszik az Infinity War főcím, felcsendül teljes pompájában az Avengers téma, és az összes rajongó szinkronizálva ájul el gyönyörűségében.

Aztán pedig, mint a filmek végén is, itt is kapunk még egy kis posztkredit jelenetet, és azok is megnyugodhatnak, akik hiányolták eddig a Galaxis őrzőit. Én meg majd elolvadtam Mantis cuki kis integetésétől.

Ennyi lenne maga a trailer, most megyek, és asszem megnézem még tízszer.

Összefoglalva egy mondatba: Nos, emberek, így kell igazán ütős trailer-t csinálni.
Nem véletéen az a 230 milliós nézettség, és hogy most ez a legtöbbet tárgyalt téma az interneten. A rajongók őrjöngenek örömükben, és tudom, hogy nem hasonlítgajuk össze őket, de szerintem ez az egyetlen trailer földbe döngölte a teljes Justice League filmet, úgy, ahogy van.
Nem tudom, hogyan fogom kibírni ezek után májusig, de az már most biztos, hogy ott fogok tömörödni az elsők között, hogy láthassam minél több D-ben, annál jobb.


Ennyi voltam mára, most kicsit kiujjongtam magam. De emellett a téma mellett egyszerűen nem lehet elmenni, most mindenhonnan ez folyik, belőlem is. Hamarosan újra jelentkezem, már készül a Jennifer L. Armentrout - The Return kritikám.
Addigis olyan epic napokat, mint amilyen epic ez a trailer.

Love, Kalamaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése